19 september, 2016 - 30 juni, 2017

De Living: een leuk huis waar ouders elkaar kunnen ontmoeten

opening de livingOp zaterdag 17 september 2016 verklaarde schepen voor Welzijn en OCMW-voorzitter Kathleen van der Hooft de Living in de Vredestraat 6 in Heist officieel voor geopend. In deze nieuwe ontmoetingsruimte zijn ouders vanaf 5 oktober 2016 er iedere eerste woensdagvoormiddag van de maand van 8.30 tot 11.30 uur welkom voor een fijne babbel, een luisterend oor, een ontspannende voormiddag… Op de eerste meeting is voor alle deelnemers een kleine verrassing voorzien.

Geefplein

De aftrap werd gegeven tijdens het ‘Geefplein’, een ruilbeurs voor kinderkledij, -spullen en speelgoed. Alles was er gratis en elk gezin kreeg de kans om 10 stuks uit te kiezen. De uitgelezen kans voor ouders om eens een kijkje te nemen in de Living. Het huis doet iedere eerste en derde donderdag van de maand ook dienst als sociale kruidenier ’t Schap. Nieuwsgierigen konden over beide projecten meer informatie krijgen.

Knokke-Heist geeft elk kind kansen

De Living werd opgestart vanuit het project ‘Knokke-Heist geeft elk kind kansen’, het netwerk dat meer dan 45 partners verenigt om kinderen in de gemeente zo veel mogelijk kansen te geven. Annelies De Voogt zal als brugfiguur telkens aanwezig zijn en krijgt daarbij het gezelschap van verpleegkundigen van Kind en Gezin:

"De ontmoetingsplaats is uiteraard bedoeld voor alle ouders, maar wij merken vooral dat pas bevallen mama's en ouders van eerste kinderen veel vragen hebben. Ook in de wachtzaal merken we dat contacten met anderen deugd doen. Heel wat ouders ontmoeten andere ouders aan de schoolpoort en bouwen zo een netwerk op. Via De Living zullen kersverse mama's en papa's geen 3 jaar moeten wachten om lotgenoten tegen te komen. Wij hebben er alvast heel veel zin in om hen te ontmoeten", aldus het regioteam van Kind en Gezin.

De Living gaat daarbij verkennend van start. Bedoeling is vooral om naar de groep van ouders te luisteren, wat zij willen en waar zij nood aan hebben. Zo zal stap voor stap meer vorm gegeven worden aan het concept. Er is een speelhoek voorzien voor kinderen die nog te jong zijn om naar school te gaan. Ouders van schoolgaande kinderen kunnen na het afscheid aan de schoolpoort, binnenspringen in de Living.

opening de living

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

opening de living

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

opening de living

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

opening de living

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

opening de living

Contact

Sociaal Huis Kraaiennestplein 1 bus 1 8301 Knokke-Heist

Openingsuren

050 530 900 050 530 909   sociaalhuis@knokke-heist.be