2 maart, 2017

Het Sociaal Huis Knokke-Heist neemt deel aan Dag van de Zorg

sociaal huiszondag 19 maart van 10 tot 17 uur

Je was er al eens om je identiteitskaart aan te vragen, je kindje te laten wegen bij Kind en Gezin, om te informeren naar thuiszorgdiensten of een betaalbare woning. Of misschien ben je er nog nooit geweest? Kom het Sociaal Huis in Heist eens vanuit een ander perspectief bekijken! Op zondag 19 maart 2017 van 10 tot 17 uur maak je kennis met de dienstverlening in het Sociaal Huis. Ervaar hoe verschillende diensten samen dagdagelijks het verschil proberen te maken voor iedereen in de gemeente en in het bijzonder voor personen in een kwetsbare situatie. Het project ‘Knokke-Heist geeft elk kind kansen’ voorziet doorlopend kinderanimatie in het lokaal van Kind en Gezin.

Een zoektocht om het Sociaal Huis te leren kennen!

Samen met LOGO Brugge-Oostende organiseert het Sociaal Huis een boeiende zoektocht. Met een stappenteller doorkruis je de verschillende diensten in het Sociaal Huis en kom je te weten welke dienstverlening er bestaat. Wonen, zorgen voor... en ontmoeten staan centraal. Hoe pakken we dit aan? Wat bestaat er aan mogelijkheden? Wie helpt me op weg? Je kan er terecht voor informatie bij de medewerkers in de open kantoren. Op het gelijkvloers vind je de diensten die inspanningen doen voor meer betaalbaar wonen in onze gemeente. In de hoogste verdieping van de toren is er een vrijwilligersbeurs. Zoek je vrijwilligerswerk om zo jouw steentje bij te dragen aan een warmere samenleving? Kom dan zeker een kijkje nemen. Op het einde van de zoektocht krijg je een goodiebag mee naar huis en maak je kans op 1 van de 10 stappentellers.

Proef letterlijk én figuurlijk van de projecten

De sociale kruidenier ’t Schap wordt nagebouwd. ’t Schap, in de Vredestraat 6 in Heist, staat de 1ste en 3de donderdag van de maand open voor mensen met een beperkt inkomen. Hier worden in samenwerking met lokale handelaars een gevarieerd en kwaliteitsvol aanbod producten aangeboden. De gemeenschappelijke koffietafel kun je niet meer wegdenken uit ’t Schap en staat nu, net zoals de winkelrekken, voor één keer in het Sociaal Huis opgesteld. Je kunt er ook een workshop rond gezonde voeding meevolgen.

Welkom in het mantelzorgcafé

Ook het mantelzorgproject treedt op 19 maart 2017 op de voorgrond. Je kan binnenspringen in het pop-up mantelzorg café. In de namiddag geniet je er van gedichten en woorden die iets zeggen over het zorgen voor elkaar, wat hierin kracht geeft en wat het soms moeilijk maakt.

dag van de zorg

 

Contact

Infopunt Sociaal Huis Kraaiennestplein 1 bus 1 8301 Knokke-Heist

Openingsuren

050 530 900 050 530 939  sociaalhuis@knokke-heist.be