9 november, 2016 - 30 juni, 2017

OCMW Knokke-Heist helpt mensen met schulden en betalingsmoeilijkheden

OCMW Knokke-Heist biedt verschillende diensten aan om personen met betalingsmoeilijkheden en/of schulden verder te helpen. Je vindt meer informatie over budgetbegeleiding, budgetbeheer en collectieve schuldenregeling in de nieuwe folder ‘Hoe kan het OCMW mij helpen bij schulden?’.

De sociale dienst wil daarnaast ook schulden voorkomen en werkte interactieve workshops uit. Iedere twee jaar worden alle leerlingen uit de derde graad van de scholen uit Zeebrugge en Knokke-Heist uitgenodigd voor ‘Boost Your Money’ in het Sociaal Huis. De workshops leren hen meer over budgetteren, de gevolgen van betalingsmoeilijkheden en prijsbewust aankopen.

Sinds september organiseert de Commissie Juridische Bijstand een zitdag in het Sociaal Huis. Iedere derde dinsdag van de maand is een advocaat aanwezig om eerste vragen omtrent juridisch advies te beantwoorden, zoals:

  • Moet ik antwoorden op deze brief van een gerechtsdeurwaarder?
  • Welke dienst kan mij verder helpen?
  • Is het de moeite waard om een advocaat te raadplegen?

Het gaat dus niet om een diepgaande bespreking van je dossier. Je krijg wel een eerste oriëntatie om je verder te helpen. De zitdag ‘Juridische eerstelijnsbijstand’ is gratis.

De volgende zitdagen gaan door op 15 november en 20 december, van 16u tot 17u30.

Je kan iedere werkdag, behalve op donderdag, terecht in het Sociaal Huis van 9u tot 11u30. Bij vragen kan je ook steeds stellen op het algemeen nummer 050/530.900 of via ocmw@knokke-heist.be