9 april, 2013 - 31 december, 2014

Schuldpreventieproject “Boost your money”

Van 16 tot en met 25 april 2013 organiseert de sociale dienst van het OCMW Knokke-Heist een schuldpreventieproject voor jongeren van de 3de graad. Alle middelbare scholen binnen de gemeente alsook OLVTD Campus Zeebrugge hebben hun deelname aan het project bevestigd. Meer dan 140 leerlingen zullen op een interactieve manier kennis maken met de gevaren van schulden, het leefloon, OCMW- dienstverlening, het sociaal huis Knokke-Heist,…

De doelstelling van het “BOOST YOUR MONEY” – project is om  jongeren bewust te maken van  de valkuilen en de gevaren die een aanleiding kunnen geven tot betalingsmoeilijkheden.

Dit gebeurt onder andere door hen aan te tonen - aan de hand van praktische voorbeelden en oefeningen - dat alleen wonen heel wat kosten met zich meebrengt en de media of kredietverstrekkers hier maar al te graag op inspelen, waardoor men leningen en schulden aangaat met mogelijke betalingsproblemen tot gevolg. Het thema "schulden" dat nog steeds in de taboesfeer zit, wordt via diverse workshops bespreekbaar gemaakt. 

Ook wil het OCMW zichzelf in een ander daglicht plaatsen, want deze doet meer dan louter financiële steun verlenen. Het werkt misschien wel drempelverlagend als jongeren het OCMW via deze andere invalshoek leren kennen.

Nog enkele cijfers: In 2012 heeft het OCMW Knokke-Heist voor 184 dossiers aan schuldbemiddeling gedaan. Hiervan werd voor 20 personen een procedure collectieve schuldenregeling opgestart.  Voor de andere personen werd aan schuldbemiddeling gedaan, met daaraan gekoppeld mogelijks budgetbeheer of budgetbegeleiding.

Contact

OCMW Kraaiennestplein 1 bus 2 8301 Knokke-Heist

Openingsuren

050 530 900 050 530 909  ocmw@knokke-heist.be