15 november, 2018

Sociale residentie Pier officieel in gebruik genomen in Heulebrug

residentie pierOp donderdagnamiddag 15 november 2018 vond in Heulebrug de officiële sleutelafgifte plaats van de nieuwe sociale woonresidentie Pier. Het sociaal bouwproject van residenties Pier en Wanne op de hoek van Roergang en Bakboord bestaat in totaal uit 52 appartementen. Het is een gezamenlijk project opgericht door de sociale huisvestingsmaatschappij t’ Heist Best en Vivendo. Vivendo staat in voor de verkoop van 24 appartementen, t’ Heist Best voor de verhuur van 28 appartementen. De sleutelafgifte van de residentie Wanne vond reeds plaats op 26 juni van dit jaar.

Appartementen van 130 000 tot 245 000 euro

De kostprijs voor de koopappartementen ligt tussen de € 130.000 en € 245.000. In deze verkoopprijs zit de kostprijs voor het gebouw (inclusief 6% BTW), de grondwaarde, de aansluitingskosten en het ereloon van alle ontwerpers. 21 appartementen beschikken over een ondergrondse staanplaats. De 24 koopappartementen worden volledig uitgerust verkocht exclusief keuken en exclusief vloer- en wandbetegeling. Met uitzondering van de badkamers, deze zijn voorzien van vloer en faience. Alle appartementen zijn eveneens voorzien van een terras en iedereen kan gebruik maken van de publieke groenzone op het gelijkvloers. In de kelder is er een zeer ruime gemeenschappelijke fietsenberging. Bij de aankoop van een appartement in Heulebrug te Knokke-Heist bemiddelt Vivendo ook het afsluiten van een sociale lening bij de VMSW.

Ontwerp

Het gebouw, met een centrale poort voor doorgang van voetgangers en fietsers, is gebouwd volgens hedendaagse normen en voorschriften. Architectenbureau ‘Luc De Beir + Architecten’ uit Knokke-Heist zorgde voor een weldoordacht en functioneel ontwerp dat mooi geïntegreerd is in de specifieke architectuur van de omgeving zodat het eigen karakter van de woonwijk Heulebrug ook hier behouden blijft. De speelse architectuur en het materiaalgebruik van het gebouw sluiten nauw aan bij de reeds ontwikkelde bebouwing in de nieuwe verkaveling. De gevels zijn afgewerkt met baksteenmetselwerk in een bleke kleur. Het PVC buitenschrijnwerk is uitgevoerd in een donkere kleur met nerfstructuur.  De houten balustrades zijn wit gelakt. Er werd gestreefd naar maximale compactheid in functie van energetische belangen en in functie van de kostprijs van het project.

Woningtypologie

De residentie werd opgedeeld in 3 blokken met elk hun eigen inkomhal. Iedere blok is voorzien van 3 bouwlagen en een dakverdieping. De ondergrondse kelderverdieping is gemeenschappelijk.

Roergang 3

-          2 appartementen met 1 slaapkamer bestemd voor 2 personen

-          4 appartementen met 2 slaapkamers bestemd voor 3 personen

-          2 appartementen met 3 slaapkamers bestemd voor 5 personen          

Bakboord 2

-          3 appartementen met 1 slaapkamer bestemd voor 2 personen

-          5 appartementen met 2 slaapkamers bestemd voor 3 personen          

Bakboord 4

-          1 appartement met 1 slaapkamer bestemd voor 2 personen

-          5 appartementen met 2 slaapkamers bestemd voor 3 personen

-          2 appartementen met 3 slaapkamers bestemd voor 5 personen

residentie pier

Contact

Sociaal Huis Kraaiennestplein 1 bus 1 8301 Knokke-Heist

Openingsuren

050 530 900 050 530 909   sociaalhuis@knokke-heist.be