14 juni, 2018

Verkoop wijn van Delhaize in regio Knokke-Heist levert 7674 euro op voor ‘Mantelzorg, fijn dat je er bent’

wijnverkoop delhaize mantelzorgIn de AD Delhaize van Heist heeft Delhaize op dinsdag 12 juni 2018 een cheque van 7674 euro overhandigd aan “Mantelzorg, Fijn dat je er bent”. Dit is een beeldvormingsproject dat mantelzorgers wil sensibiliseren en informeren. Begin mei 2017 startte de verkoop van de vijfde editie van “Selected by Delhaize for Knokke-Heist” waarbij voor elke verkochte fles wijn 1 euro naar het goede doel zou gaan. In totaal werden er maar liefst 7674 flessen verkocht, goed dus voor een cheque van 7674 euro.

In mei 2017 lanceerden Delhaize en de gemeente Knokke-Heist samen voor de vijfde keer een “Selected by Delhaize for Knokke-Heist”, zowel een rosé als een witte wijn werden verkocht. Per verkochte fles zou er 1 euro gaan naar “Mantelzorg, Fijn dat je er bent”. Met deze actie wilden Delhaize en de gemeente de mantelzorg in Knokke-Heist bekend en bemind maken bij het brede publiek. Die actie was dus een groot succes.

Met de lancering van de speciale “Selected by Delhaize for Knokke-Heist” willen Delhaize en de gemeente Knokke-Heist hun lokale samenwerking verder versterken, maar tegelijkertijd werd er ook een goed doel aan deze lancering gekoppeld. En dat is meer dan gelukt.

“Mantelzorg, Fijn dat je er bent” is zeer blij met de opbrengst en kan het extra duwtje in de rug zeker gebruiken. “In samenwerking met Howest werd in 2016 en 2017 een lespakket over mantelzorg uitgewerkt op maat van jongeren. Dit pakket voorziet ook in didactische tools voor de leerkrachten om dit thema in de klassen te kunnen behandelen. Deze extra middelen van de wijnverkoop zorgen ervoor dat we het pakket terug door lesgevers vanuit de onderwijs- en zorgsector kunnen laten geven. Dit is echt een extra troef voor dit toch gevoelige thema bij jongeren. Het OCMW bedankt dan ook van harte Delhaize voor deze warme campagne en de mooie opbrengst ervan”, zegt Isabelle Bonne, diensthoofd Sociaal Huis.

De “Selected by Delhaize for Knokke-Heist” editie 2017

De “Selected by Delhaize for Knokke-Heist”, zowel een rosé als een witte wijn, lag vanaf mei 2017 in de rekken van AD Delhaize Heist en Delhaize supermarkt Knokke. De witte wijn, een OC IGP Sauvignon 2015/2016 voor € 4,89 (+ €0,30 leeggoed) per fles en de rosé, een Las Puertas Rosé 2016 voor € 4,99 (+ €0,30 leeggoed) per fles.

Voorlopig geen zesde editie

Delhaize beslist om dit jaar de verkoop van de “Selected by Delhaize for Knokke-Heist” even stop te zetten. Delhaize wil zeker en vast in de toekomst nog lokale goede doelen in Knokke-Heist steunen, maar wegens de renovatie van de Delhaize supermarkt op de Kustlaan, stelt Delhaize de verkoop uit tot 2019. Volgend jaar zal Delhaize samen met de gemeente Knokke-Heist een nieuw goed doel bepalen en opnieuw een wijnverkoop lanceren.

Contact

Infopunt Sociaal Huis Kraaiennestplein 1 bus 1 8301 Knokke-Heist

Openingsuren

050 530 900 050 530 939  sociaalhuis@knokke-heist.be