Art Nocturne

De 43e ART NOCTURNE KNOCKE is uitgegroeid tot één van de belangrijkste Kunstbeurzen van het zomerseizoen in Europa. Zowel de jonge kunstliefhebber als de ervaren collectioneur waardeert de avondbeurs, die opvalt door haar stijl en kwaliteit en door de aanwezigheid van uiterst selectief uit het internationale forum gekozen deelnemers.

De dialoog tussen oude, hedendaagse kunst en design beantwoordt aan de lokroep van de goede smaak.

Art Nocturne Knocke betekent kunst beleven en exclusief genieten in een zomerse sfeer aan zee!

Verdere informatie:
www.artnocturneknocke.be
info@artnocturneknocke.be
050 354 007

Dit jaar mag men met een gevoel van trots de 25ste editie van Sculpture Link aankondigen. Zij heeft plaats van 15 juni tot en met 15 augustus.

Naar aanleiding van dit jubileum wil men iedere kunstliefhebber op een aangename wijze confronteren met het unieke beeldhouwwerk van twee internationaal bekende vrouwelijke kunstenaars met name de Amerikaanse Carole Feuerman en de Italiaanse Rabarama.

Op een frappante en eigenzinnige  wijze illustreren beiden het eeuwenoude thema van de vrouw en het vrouwelijke naakt. Van de Venus van Willendorf tot vandaag bekleedt de vrouw een voorname plaats in de beeldtaal van zowat alle beschavingen. Zij symboliseert vruchtbaarheid, moederschap, harmonie van vormen, schoonheid, kracht,  intelligentie en spiritualiteit, maar ook verleiding en perversiteit. Haar wezen staat centraal in veel betrachtingen en is kwetsbaar en hoogverheven tegelijk. Dichters omringen haar met woorden en uitgelezen zinnen. Beeldende kunstenaars benaderen haar met schroom en hartstocht, met beelden van verlangen en verering.

De jubilerende beeldenwandeling wil de kijker verleiden met 25 monumentale werken die de schoonheid en de uitstraling van de vrouw bezingen en tevens de beeldende persoonlijkheid  van de maker illustreren.

Verdere informatie: artnocturneknocke.be/sculptureLink